Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak smakują smażone kwiaty cukinii? Z pewnością zupełnie inaczej niż wszystko, co jadłeś do tej pory. Więc żeby przekonać się o oryginalności tego dania, trzeba go po prostu wykonać! Aby uzyskać najlepsze walory smakowe tej potrawy, zbierz kwiaty cukinii rano, kiedy są szeroko otwarte i jędrne. Staraj się je jak najszybciej przygotować, więc najlepiej, gdy zaserwujesz smażone kwiaty na śniadanie. Smażone kwiaty cukinii możesz jeść samodzielnie lub maczać w ulubionym dipie lub sosie. Najlepsze są jeszcze gorąco, zaserwowane prosto z patelni.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4419
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26290
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1584
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4419
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26290
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1584
Składniki
Usuń słupek i łodygę z kwiatów, a następnie delikatnie je opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Nie przejmuj się, jeśli kwiaty delikatnie się rozerwą. Ważne, aby kwiaty nie były brudne w środku.
Wsyp do miski mąkę i sól, dodaj mleko i trochę wody. Roztrzep masę widelcem i dolewaj wody, aż uzyskasz gęstą, płynną konsystencję. Odstaw na kilka minut.
Przygotuj głęboką patelnię i wlej olej, aby mocno się rozgrzał. Maczaj kwiaty cukinii w przygotowanym cieście i delikatnie układaj na tłuszczu. Smaż z obydwu stron na złoty kolor.
Usmażone kwiaty cukinii odłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj od razu, jeszcze gorące.