Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone pieczarki na mortadeli

Smażone pieczarki na mortadeli

Autor:

Przepisów i artykułów: 2313 Ocena: 14636

Dodano:

Odsłon: 2705

Smaczna i tania przekąska.

Składniki

  • Mortadela 4 grubsze plastry
  • Pieczarki świeże 15 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ser żółty starty 10 dag
  • Olej do smażenia
  • Cebula biała 1 szt.
  • Świeże zioła
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mortadelę zrumienić na oleju z obu stron i odłożyć. Następnie pieczarki, cebulę oczyścić, pokroić i podsmażyć na rumiano z dodatkiem soli i pieprzu do smaku. Pod koniec smażenia dodać starty ser i jeszcze przez chwilę podsmażyć tak aby powstała jednolita masa, na sam koniec dodać natkę pietruszki, wymieszać i nie smażyć. Gotowe pieczarki wyłożyć na przygotowaną mortadelę, ozdobić ziołami i podawać na ciepło z dodatkiem pieczywa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń