Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre na ciepło i na zimno. Można wykorzystać ziemniaki które zostały z poprzedniego dnia. Dobrym dodatkiem jest sos pieczarkowy i wtedy mamy obiadowe danie.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1559
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 341
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1559
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 341
Składniki
Kapustę poszatkować i ugotować. Zimną odcisnąć dobrze z wody. Cebulę pokroić i usmażyć na złoty kolor. Kapustę smażyć razem z cebulą przez parę minut doprawić solą i pieprzem.
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę i jajko i zagnieść ciasto.
Podzielić na dwie części. Zrobić wałek i pokroić 6 kawałków. To samo zrobić z druga częścią ciasta.
Zrobic kulki z każdego kawałka i rozwałkować.
Dawac niecałą łyżkę nadzienia na każdy placeki sklejąc wokół nadzienia.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Włożyc do piekarnika na 5-10 min w temp 180º C aby sie dobrze dopiekły.