Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre na ciepło i na zimno. Można wykorzystać ziemniaki które zostały z poprzedniego dnia. Dobrym dodatkiem jest sos pieczarkowy i wtedy mamy obiadowe danie.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7669
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2692
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71195
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7669
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2692
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71195
Składniki
Kapustę poszatkować i ugotować. Zimną odcisnąć dobrze z wody. Cebulę pokroić i usmażyć na złoty kolor. Kapustę smażyć razem z cebulą przez parę minut doprawić solą i pieprzem.
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę i jajko i zagnieść ciasto.
Podzielić na dwie części. Zrobić wałek i pokroić 6 kawałków. To samo zrobić z druga częścią ciasta.
Zrobic kulki z każdego kawałka i rozwałkować.
Dawac niecałą łyżkę nadzienia na każdy placeki sklejąc wokół nadzienia.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Włożyc do piekarnika na 5-10 min w temp 180º C aby sie dobrze dopiekły.