Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ryby prosto z polskiego jeziora.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3771
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2914
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 376
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3771
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2914
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 376
Składniki
Ryby umyć, osolić i odstawić na kilka godzin (najlepiej na noc), żeby się nie rozwarstwiały i nie zawijały przy smażeniu. Następnie obtoczyć je dokładnie w mące kukurydzianej.
Ryby kłaść na dobrze rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor, ewentualnie w razie potrzeby dolewając niewielką ilość oleju.