Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ryby prosto z polskiego jeziora.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5690
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 76
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 604
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5690
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 76
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 604
Składniki
Ryby umyć, osolić i odstawić na kilka godzin (najlepiej na noc), żeby się nie rozwarstwiały i nie zawijały przy smażeniu. Następnie obtoczyć je dokładnie w mące kukurydzianej.
Ryby kłaść na dobrze rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor, ewentualnie w razie potrzeby dolewając niewielką ilość oleju.