Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ryby prosto z polskiego jeziora.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1820
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1820
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Ryby umyć, osolić i odstawić na kilka godzin (najlepiej na noc), żeby się nie rozwarstwiały i nie zawijały przy smażeniu. Następnie obtoczyć je dokładnie w mące kukurydzianej.
Ryby kłaść na dobrze rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor, ewentualnie w razie potrzeby dolewając niewielką ilość oleju.