Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kawałki ryb w zalewie octowej z przyprawami i cebulą to doskonała propozycja na Wigilię jak i na co dzień.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33816
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7996
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 74
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 233
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33816
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7996
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 74
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 233
Składniki
Kawałki ryb przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące pszennej i usmażyć na oleju. Wyłożyć na ręcznik papierowy. Wystudzić. Cebule obrać i pokroić w krążki. Usmażone ryby ułożyć w litrowych słoikach na przemian z krążkami cebuli. Wodę zagotować z octem, cukrem i solą oraz z listkami laurowymi i zielem angielskim. Gorącą zalewą zalać ryby w słoikach. Słoiki zakręcić i odstawić do wystygnięcia. Przechowywać w lodówce przez min. 2 dni po czym można już zajadać.