Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kawałki ryb w zalewie octowej z przyprawami i cebulą to doskonała propozycja na Wigilię jak i na co dzień.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 352
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8663
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2993
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 947
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 352
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8663
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2993
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 947
Składniki
Kawałki ryb przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące pszennej i usmażyć na oleju. Wyłożyć na ręcznik papierowy. Wystudzić. Cebule obrać i pokroić w krążki. Usmażone ryby ułożyć w litrowych słoikach na przemian z krążkami cebuli. Wodę zagotować z octem, cukrem i solą oraz z listkami laurowymi i zielem angielskim. Gorącą zalewą zalać ryby w słoikach. Słoiki zakręcić i odstawić do wystygnięcia. Przechowywać w lodówce przez min. 2 dni po czym można już zajadać.