Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kawałki ryb w zalewie octowej z przyprawami i cebulą to doskonała propozycja na Wigilię jak i na co dzień.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15005
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4772
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44916
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 668
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 741
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15005
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4772
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44916
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 668
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 741
Składniki
Kawałki ryb przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące pszennej i usmażyć na oleju. Wyłożyć na ręcznik papierowy. Wystudzić. Cebule obrać i pokroić w krążki. Usmażone ryby ułożyć w litrowych słoikach na przemian z krążkami cebuli. Wodę zagotować z octem, cukrem i solą oraz z listkami laurowymi i zielem angielskim. Gorącą zalewą zalać ryby w słoikach. Słoiki zakręcić i odstawić do wystygnięcia. Przechowywać w lodówce przez min. 2 dni po czym można już zajadać.