Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli czytaliście książkę lub oglądaliście film „Smażone zielone pomidory” to wiecie, że w knajpce Whistle Stop Café, prowadzonej przez dwie przyjaciółki można było nie tylko napić się pysznej kawy, ale także zjeść ciasta i… najlepsze smażone zielone pomidory.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 91
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 91
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z przyprawami, a bułkę tartą z mąką kukurydzianą.
Jajko roztrzep za pomocą widelca, dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj.
Pomidory umyj, osusz i pokrój na grubsze plastry. Każdy plaster zanurzaj najpierw w mące pszennej, później masie jajecznej, a na samym końcu w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej, pomidory smaż z obydwu stron na złoty kolor. Najlepiej będą smakować, jeśli podasz je w towarzystwie sosu koktajlowego lub majonezowego.