Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli czytaliście książkę lub oglądaliście film „Smażone zielone pomidory” to wiecie, że w knajpce Whistle Stop Café, prowadzonej przez dwie przyjaciółki można było nie tylko napić się pysznej kawy, ale także zjeść ciasta i… najlepsze smażone zielone pomidory.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 128
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1586
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 328
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 128
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1586
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 328
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z przyprawami, a bułkę tartą z mąką kukurydzianą.
Jajko roztrzep za pomocą widelca, dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj.
Pomidory umyj, osusz i pokrój na grubsze plastry. Każdy plaster zanurzaj najpierw w mące pszennej, później masie jajecznej, a na samym końcu w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej, pomidory smaż z obydwu stron na złoty kolor. Najlepiej będą smakować, jeśli podasz je w towarzystwie sosu koktajlowego lub majonezowego.