Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli czytaliście książkę lub oglądaliście film „Smażone zielone pomidory” to wiecie, że w knajpce Whistle Stop Café, prowadzonej przez dwie przyjaciółki można było nie tylko napić się pysznej kawy, ale także zjeść ciasta i… najlepsze smażone zielone pomidory.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 190
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1309
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 190
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1309
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z przyprawami, a bułkę tartą z mąką kukurydzianą.
Jajko roztrzep za pomocą widelca, dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj.
Pomidory umyj, osusz i pokrój na grubsze plastry. Każdy plaster zanurzaj najpierw w mące pszennej, później masie jajecznej, a na samym końcu w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej, pomidory smaż z obydwu stron na złoty kolor. Najlepiej będą smakować, jeśli podasz je w towarzystwie sosu koktajlowego lub majonezowego.