Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż świetnie smakuje jako dodatek do różnego rodzaju chińskich sosów, lub samodzielnie, jako szybka, ciepła przekąska.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6004
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1821
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6004
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1821
 
         
         
                Składniki
Ryż ugotować na sypko z odrobiną soli i kurkumą. Odparować, pozostawić do ostygnięcia.
Na mocno rozgrzanej oliwie podsmażyć ok. minuty posiekany szczypior i imbir, następnie dodajemy groszek i marchewkę, smażymy 2-3 minuty.
Do mieszanki warzyw wsypujemy zimny ryż,doprawiamy sosem sojowym, smażymy ok. 4 -5 minut, ciągle mieszając, by ryż za bardzo nie przywierał. Na koniec mieszankę polewamy roztrzepanym jajkiem, smażymy kilka sekund. Gotowy ryż posypać natką. Smacznego :)