Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż świetnie smakuje jako dodatek do różnego rodzaju chińskich sosów, lub samodzielnie, jako szybka, ciepła przekąska.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Ryż ugotować na sypko z odrobiną soli i kurkumą. Odparować, pozostawić do ostygnięcia.
Na mocno rozgrzanej oliwie podsmażyć ok. minuty posiekany szczypior i imbir, następnie dodajemy groszek i marchewkę, smażymy 2-3 minuty.
Do mieszanki warzyw wsypujemy zimny ryż,doprawiamy sosem sojowym, smażymy ok. 4 -5 minut, ciągle mieszając, by ryż za bardzo nie przywierał. Na koniec mieszankę polewamy roztrzepanym jajkiem, smażymy kilka sekund. Gotowy ryż posypać natką. Smacznego :)