Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż świetnie smakuje jako dodatek do różnego rodzaju chińskich sosów, lub samodzielnie, jako szybka, ciepła przekąska.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 217
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40393
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5238
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 217
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40393
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5238
Składniki
Ryż ugotować na sypko z odrobiną soli i kurkumą. Odparować, pozostawić do ostygnięcia.
Na mocno rozgrzanej oliwie podsmażyć ok. minuty posiekany szczypior i imbir, następnie dodajemy groszek i marchewkę, smażymy 2-3 minuty.
Do mieszanki warzyw wsypujemy zimny ryż,doprawiamy sosem sojowym, smażymy ok. 4 -5 minut, ciągle mieszając, by ryż za bardzo nie przywierał. Na koniec mieszankę polewamy roztrzepanym jajkiem, smażymy kilka sekund. Gotowy ryż posypać natką. Smacznego :)