Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż świetnie smakuje jako dodatek do różnego rodzaju chińskich sosów, lub samodzielnie, jako szybka, ciepła przekąska.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16094
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4894
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16094
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4894
Składniki
Ryż ugotować na sypko z odrobiną soli i kurkumą. Odparować, pozostawić do ostygnięcia.
Na mocno rozgrzanej oliwie podsmażyć ok. minuty posiekany szczypior i imbir, następnie dodajemy groszek i marchewkę, smażymy 2-3 minuty.
Do mieszanki warzyw wsypujemy zimny ryż,doprawiamy sosem sojowym, smażymy ok. 4 -5 minut, ciągle mieszając, by ryż za bardzo nie przywierał. Na koniec mieszankę polewamy roztrzepanym jajkiem, smażymy kilka sekund. Gotowy ryż posypać natką. Smacznego :)