Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż świetnie smakuje jako dodatek do różnego rodzaju chińskich sosów, lub samodzielnie, jako szybka, ciepła przekąska.
Czyli szybkie i lekkie danie! Z odrobiną słońca na talerzu!
Odsłon: 636
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 566
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 802
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 181
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 566
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 802
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 181
Składniki
Ryż ugotować na sypko z odrobiną soli i kurkumą. Odparować, pozostawić do ostygnięcia.
Na mocno rozgrzanej oliwie podsmażyć ok. minuty posiekany szczypior i imbir, następnie dodajemy groszek i marchewkę, smażymy 2-3 minuty.
Do mieszanki warzyw wsypujemy zimny ryż,doprawiamy sosem sojowym, smażymy ok. 4 -5 minut, ciągle mieszając, by ryż za bardzo nie przywierał. Na koniec mieszankę polewamy roztrzepanym jajkiem, smażymy kilka sekund. Gotowy ryż posypać natką. Smacznego :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka w cieście francuskim
Przekąski
Różowe jajka
Przekąski
Serowa przekąska z pikantną nutą
Przekąski
Warkocz francuski z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem Ewy Wachowicz
Jajka w cieście francuskim
Dla wielu osób śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Warto, aby było smacz...
Odsłon: 2687
Różowe jajka
Wielkanoc kojarzy się z jajkami i kolorami. Nie ma lepszego pomysłu, niż połą...
Odsłon: 3544