Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki ser jadłam często jeżdżąc na Słowację kilka lat temu i bardzo mi smakował. Od niedawna robię go dość często zarówno na obiad jak i przekąskę na domowe imprezy. Wszystkim bardzo smakuje i znika błyskawicznie. Jest prosty i szybki do przygotowania.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2053
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9642
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3316
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6751
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2053
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9642
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3316
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6751
Składniki
Jajko roztrzepujemy widelcem, dodajemy sól, świeżo mielony pieprz oraz odrobinę słodkiej papryki. Plastry sera panierujemy z obu stron w jajku, a potem w tartej bułce. Czynność powtarzamy 2-3 razy, aby ser nie wypłynął podczas smażenia. Sera smażymy w dobrze rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano. Podajemy ciepły, czym cieplejszy tym bardziej się ciągnie. Ja wolę mniej ciągnący Smacznego!