Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki ser jadłam często jeżdżąc na Słowację kilka lat temu i bardzo mi smakował. Od niedawna robię go dość często zarówno na obiad jak i przekąskę na domowe imprezy. Wszystkim bardzo smakuje i znika błyskawicznie. Jest prosty i szybki do przygotowania.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5765
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5765
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 150
Składniki
Jajko roztrzepujemy widelcem, dodajemy sól, świeżo mielony pieprz oraz odrobinę słodkiej papryki. Plastry sera panierujemy z obu stron w jajku, a potem w tartej bułce. Czynność powtarzamy 2-3 razy, aby ser nie wypłynął podczas smażenia. Sera smażymy w dobrze rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano. Podajemy ciepły, czym cieplejszy tym bardziej się ciągnie. Ja wolę mniej ciągnący Smacznego!