Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śmietankowy kurczak
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 19
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 45
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 33
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 19
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 45
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 33
Składniki
Piersi kurczaka pokroić na paseczki ( wielkości grubej frytki) krótko obsmażyć z obu stron , przyprawić do smaku . Do mięsa dołożyć mieszankę jarzynową , dusić pod przykryciem ok.5 minut, potem odkryć patelnie i odparować płyn dusząc dalej (ok 5 minut). Nastepnie dołożyć kubek śmietany i całość zesmażyć na dużym ogniu 2/3 minuty. Gotowe danie udekorować zieleniną i podawać z czym dusza pragnie (pieczywo, frytki, ryż...) SMACZNEGO!