Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śmietankowy kurczak
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 116
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 72
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 180
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 321
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 116
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 72
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 180
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 321
Składniki
Piersi kurczaka pokroić na paseczki ( wielkości grubej frytki) krótko obsmażyć z obu stron , przyprawić do smaku . Do mięsa dołożyć mieszankę jarzynową , dusić pod przykryciem ok.5 minut, potem odkryć patelnie i odparować płyn dusząc dalej (ok 5 minut). Nastepnie dołożyć kubek śmietany i całość zesmażyć na dużym ogniu 2/3 minuty. Gotowe danie udekorować zieleniną i podawać z czym dusza pragnie (pieczywo, frytki, ryż...) SMACZNEGO!