Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest soczysta, delikatna, bardzo smaczna i prosta w wykonaniu.
Pierś kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Każdy kawałek nasmarować solą, przyprawami, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na godzinę. Ilość soli i przypraw ja napisałam orientacyjnie, radzę wg własnego uznania.
Mleko zagotować w garnku, dać do niego filety (bez folii) i gotować na średnim ogniu ok. 1 minuty.
Zdjąć garnek z ognia, przykryć pokrywką i otoczyć czymś ciepłym np. kołdrą. Trzymacz w kołdrze ok. 3 godzin albo do całkowitego wystygnięcia.
Gotową pierś można jeść na gorąco z surówką lub na zimno jako dodatek do chleba.
Przepis dnia
...krucha pierś o aromatycznym posmaku rozmarynu ;-)
Odsłon: 257
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 42
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 49
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 155
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 156
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 110
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 145
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 42
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 49
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 155
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 156
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 110
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 145
Składniki
Pierś kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Każdy kawałek nasmarować solą, przyprawami, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na godzinę. Ilość soli i przypraw ja napisałam orientacyjnie, radzę wg własnego uznania.
Mleko zagotować w garnku, dać do niego filety (bez folii) i gotować na średnim ogniu ok. 1 minuty.
Zdjąć garnek z ognia, przykryć pokrywką i otoczyć czymś ciepłym np. kołdrą. Trzymacz w kołdrze ok. 3 godzin albo do całkowitego wystygnięcia.
Gotową pierś można jeść na gorąco z surówką lub na zimno jako dodatek do chleba.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Oryginalny langosz
Langosz to specjalność kuchni węgierskiej. Na Węgrzech sprzedawany jest jako...
Odsłon: 3
Nadziewane kwiaty cukinii
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 10516