Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest soczysta, delikatna, bardzo smaczna i prosta w wykonaniu.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5793
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 11246
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 288
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5793
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 11246
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 288
Składniki
Pierś kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Każdy kawałek nasmarować solą, przyprawami, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na godzinę. Ilość soli i przypraw ja napisałam orientacyjnie, radzę wg własnego uznania.
Mleko zagotować w garnku, dać do niego filety (bez folii) i gotować na średnim ogniu ok. 1 minuty.
Zdjąć garnek z ognia, przykryć pokrywką i otoczyć czymś ciepłym np. kołdrą. Trzymacz w kołdrze ok. 3 godzin albo do całkowitego wystygnięcia.
Gotową pierś można jeść na gorąco z surówką lub na zimno jako dodatek do chleba.