Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest soczysta, delikatna, bardzo smaczna i prosta w wykonaniu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13624
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1560
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15056
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6179
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13624
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1560
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15056
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6179
Składniki
Pierś kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Każdy kawałek nasmarować solą, przyprawami, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na godzinę. Ilość soli i przypraw ja napisałam orientacyjnie, radzę wg własnego uznania.
Mleko zagotować w garnku, dać do niego filety (bez folii) i gotować na średnim ogniu ok. 1 minuty.
Zdjąć garnek z ognia, przykryć pokrywką i otoczyć czymś ciepłym np. kołdrą. Trzymacz w kołdrze ok. 3 godzin albo do całkowitego wystygnięcia.
Gotową pierś można jeść na gorąco z surówką lub na zimno jako dodatek do chleba.