Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty wegański sos na bazie suszonej śliwki i pomidorów. Idealny na imprezę dla osób dbających o zdrowie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Suszone śliwki wkładamy do ciepłej wody i moczymy przez kilka godzin.
Cebulę, pomidory i namoczone śliwki kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulkę. Następnie dodajemy pomidory, śliwki, sos sojowy, paprykę wędzoną i pieprz. Dusimy przez kilka minut.
Zawartość patelni blendujemy z dodatkiem łyżeczki musztardy na gładki sos. Smacznego!