Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i wyrazisty sos do jaj i wędlin.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Solonego śledzia odmoczyłam a potem obrałam, pokroiłam i wraz z ikrą włożyłam do oleju z pokrojona cebulą. Następnego dnia ikrę obrałam z błonek, rozdzieliłam na pojedyncze jajeczka i dodałam do śmietany z musztardą. Jeszcze trochę pieprzu. Całość wymieszałam.
Sos jest kremowy, o ciekawej teksturze, świetnie pasuje do Świątecznych klimatów. Smacznego :)