Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Souvlaki czyli szaszłyki z mięsa z kurczaka podane z sosem tzatziki. To popularna potrawa kuchni greckiej.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19337
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13075
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1729
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232193
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19337
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13075
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1729
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232193
Składniki
Szaszłyki: Mięso myjemy i kroimy w długie paski. Posypujemy przyprawami i skrapiamy olejem. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Zamarynowane mięso nadziewamy na patyki do szaszłyków i grillujemy, aż mięso nie będzie surowe.
Sos tzatziki: Ogórki i czosnek obieramy. Ogórki ścieramy na tarce na średnich oczkach, dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek i jogurt grecki. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Upieczone szaszłyki podajemy z sosem tatziki i ulubioną surówką bądź warzywami.