Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Souvlaki czyli szaszłyki z mięsa z kurczaka podane z sosem tzatziki. To popularna potrawa kuchni greckiej.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30840
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3602
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1103
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30840
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3602
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1103
Składniki
Szaszłyki: Mięso myjemy i kroimy w długie paski. Posypujemy przyprawami i skrapiamy olejem. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Zamarynowane mięso nadziewamy na patyki do szaszłyków i grillujemy, aż mięso nie będzie surowe.
Sos tzatziki: Ogórki i czosnek obieramy. Ogórki ścieramy na tarce na średnich oczkach, dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek i jogurt grecki. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Upieczone szaszłyki podajemy z sosem tatziki i ulubioną surówką bądź warzywami.