Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Souvlaki czyli szaszłyki z mięsa z kurczaka podane z sosem tzatziki. To popularna potrawa kuchni greckiej.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 818
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 818
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Szaszłyki: Mięso myjemy i kroimy w długie paski. Posypujemy przyprawami i skrapiamy olejem. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Zamarynowane mięso nadziewamy na patyki do szaszłyków i grillujemy, aż mięso nie będzie surowe.
Sos tzatziki: Ogórki i czosnek obieramy. Ogórki ścieramy na tarce na średnich oczkach, dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek i jogurt grecki. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Upieczone szaszłyki podajemy z sosem tatziki i ulubioną surówką bądź warzywami.