Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo prosta ,smaczna przekąska w postaci spirali z dwoma serami, szynką oraz oprószone czarnuszką. Pięknie wyglądają, a jeszcze lepiej smakują. Polecam
papier do pieczenia, blaszka, nóż, szklanka, widelec,
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu przeciąć po długości na pół czyli na dwie części. Jedną część posmarować serkiem, nałożyć plastry szynki, ponownie posmarować serkiem i na wierzch rozłożyć startą na tarce o dużych oczkach mozzarelle. Zakryć drugą połową ciasta uklepać czyli docisnąć, a następnie pokroić w 1cm paski. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Każdy pasek skręcać w spiralę, układać na przygotowanej blasze. Całość posmarować rozbełtanym jajkiem i oprószyć czarnuszką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut do ładnego złotego koloru. Smacznego
Przygotowanie ciasta do pieczenia.
Całosć posypać startą mozzarellą.
Przygotowane spirale do pieczenia.
Spirale po upieczeniu.