Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo prosta ,smaczna przekąska w postaci spirali z dwoma serami, szynką oraz oprószone czarnuszką. Pięknie wyglądają, a jeszcze lepiej smakują. Polecam
papier do pieczenia, blaszka, nóż, szklanka, widelec,
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu przeciąć po długości na pół czyli na dwie części. Jedną część posmarować serkiem, nałożyć plastry szynki, ponownie posmarować serkiem i na wierzch rozłożyć startą na tarce o dużych oczkach mozzarelle. Zakryć drugą połową ciasta uklepać czyli docisnąć, a następnie pokroić w 1cm paski. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Każdy pasek skręcać w spiralę, układać na przygotowanej blasze. Całość posmarować rozbełtanym jajkiem i oprószyć czarnuszką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut do ładnego złotego koloru. Smacznego
Przygotowanie ciasta do pieczenia.
Całosć posypać startą mozzarellą.
Przygotowane spirale do pieczenia.
Spirale po upieczeniu.