Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo prosta ,smaczna przekąska w postaci spirali z dwoma serami, szynką oraz oprószone czarnuszką. Pięknie wyglądają, a jeszcze lepiej smakują. Polecam
papier do pieczenia, blaszka, nóż, szklanka, widelec,
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 73
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 73
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu przeciąć po długości na pół czyli na dwie części. Jedną część posmarować serkiem, nałożyć plastry szynki, ponownie posmarować serkiem i na wierzch rozłożyć startą na tarce o dużych oczkach mozzarelle. Zakryć drugą połową ciasta uklepać czyli docisnąć, a następnie pokroić w 1cm paski. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Każdy pasek skręcać w spiralę, układać na przygotowanej blasze. Całość posmarować rozbełtanym jajkiem i oprószyć czarnuszką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut do ładnego złotego koloru. Smacznego
Przygotowanie ciasta do pieczenia.
Całosć posypać startą mozzarellą.
Przygotowane spirale do pieczenia.
Spirale po upieczeniu.