Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grzyby w nowej odsłonie ... sama byłam ciekawa co wyjdzie z tego przepisu i muszę przyznać, że ...smak rewelacyjny :-)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3804
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1317
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3804
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1317
Składniki
Oczyszczone i pokrojone w plasterki grzyby dusimy krótko na 5 dag rozgrzanego masła, przyprawiając solą i pieprzem. Bułki moczymy w mleku. W misce ucieramy kolejne 5 dag masła z roztrzepanymi jajkami, dodajemy odciśniętą bułkę, duszone grzyby, roztarty z solą czosnek, szczyptę pieprzu i kaszę mannę. Masę nakładamy do natłuszczonej formy (ja użyłam formę do tarty), na wierzchu kładziemy łyżeczkę masła i zapiekamy w piekarniku w temp. 200 stopni ok. 35-40 min, aż suflet uzyska złotobrązowy kolor. Podawać z sosem grzybowym, pomidorowym lub czosnkowym (bez sosu też dobrze smakuje :-) ). Smacznego :-) Źródło: gazetka "Najlepsze dania z grzybów leśnych"