Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie "ciasteczka" szparagowe
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13279
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1512
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14605
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6020
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13279
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1512
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14605
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6020
Składniki
Zostało mi kilka niezjedzonych szparagów i twardawe końcówki, w których wciąż jest sporo smaku. Gotowałam je 8 minut w wodzie z solą i odrobiną cukru. Można zrobić pracochłonny suflet albo łatwy, Smakują tak samo !
Do miski wbiłam jaja, dodałam śmietanę, ser, przyprawy i kapary. Szparagi pokroiłam na centymetrowe kawałki a twarde końcówki pozbawiłam włókien i tez je pokroiłam. Wszystko wymieszałam i wlałam do sufletówek wysmarowanych oliwą. Masa powinna wystarczyć na trzy sztuki. Napełniamy do 3/4 wysokości.
Suflety piekłam około 20- 25 minut aż wyjdą poza sufletówki, pękną i się zrumienią. Najlepiej smakują od razu wyjęte z piekarnika, a na zimno też są smaczne. Sprawdza się na kolację lub jako dodatek na grillu. Smacznego :)