Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie "ciasteczka" szparagowe
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85203
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2506
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9967
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3945
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7082
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85203
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2506
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9967
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3945
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7082
Składniki
Zostało mi kilka niezjedzonych szparagów i twardawe końcówki, w których wciąż jest sporo smaku. Gotowałam je 8 minut w wodzie z solą i odrobiną cukru. Można zrobić pracochłonny suflet albo łatwy, Smakują tak samo !
Do miski wbiłam jaja, dodałam śmietanę, ser, przyprawy i kapary. Szparagi pokroiłam na centymetrowe kawałki a twarde końcówki pozbawiłam włókien i tez je pokroiłam. Wszystko wymieszałam i wlałam do sufletówek wysmarowanych oliwą. Masa powinna wystarczyć na trzy sztuki. Napełniamy do 3/4 wysokości.
Suflety piekłam około 20- 25 minut aż wyjdą poza sufletówki, pękną i się zrumienią. Najlepiej smakują od razu wyjęte z piekarnika, a na zimno też są smaczne. Sprawdza się na kolację lub jako dodatek na grillu. Smacznego :)