Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś co la tych którzy lubią owoce morza czyli surimi w zalewie octowej. Polecam
garnek, szklanka, łyżka, miska,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 961
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2852
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14641
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 961
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2852
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14641
Składniki
Przygotować zalewę; Do garnka wlać wodę, dodać sól , liście , ziarenka ziela angielskiego oraz pokrojoną w piórka lub plasterki cebulę. Doprowadzić do zagotowania i gotować około 10 minut, po czym wyłączyć wlać ocet i dodać cukru do smaku. Wymieszać do rozpuszczenia cukru. Paluszki surimi rozmrozić , zdjąć folię i ułożyć w misce jeden obok drugiego. Zalać przygotowaną, gorącą zalewą z cebulą. Zakryć miskę i odłożyć na co najmniej 12 godzin. po czym można zajadać i się delektować. Smacznego
Przygotowanie zalewy.
Przygotowane surimi ułożyć w misce.
Surimi gotowe do spożycia. Smacznego