Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka do niedzielnego obiadu i nie tylko.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, solimy, ugniatamy i pozwalamy jej zmięknąć.
Warzywa obieramy, trzemy na tarle na drobnych oczkach, Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, paprykę w drobne piórka ( pomocna będzie obieraczka do warzyw) Wszystkie warzywa mieszamy wraz z kapustą, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Dodajemy gesty jogurt i ponownie mieszamy.
Można dodać też pokrojoną świeżą natkę pietruszki bądź szczypiorek - będzie jeszcze bardziej kolorowo.
Surówka najbardziej smakuje za jakieś 2-3 godziny od zrobienia - jak się przegryzie troszkę w lodówce.
Smacznego.