Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka do niedzielnego obiadu i nie tylko.
Smaki Grecji!
Odsłon: 34
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1092
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 147
Smaki Grecji!
Odsłon: 34
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1092
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 147
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, solimy, ugniatamy i pozwalamy jej zmięknąć.
Warzywa obieramy, trzemy na tarle na drobnych oczkach, Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, paprykę w drobne piórka ( pomocna będzie obieraczka do warzyw) Wszystkie warzywa mieszamy wraz z kapustą, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Dodajemy gesty jogurt i ponownie mieszamy.
Można dodać też pokrojoną świeżą natkę pietruszki bądź szczypiorek - będzie jeszcze bardziej kolorowo.
Surówka najbardziej smakuje za jakieś 2-3 godziny od zrobienia - jak się przegryzie troszkę w lodówce.
Smacznego.