Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka do niedzielnego obiadu i nie tylko.
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9045
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1014
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 230
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 81
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9045
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1014
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 230
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 81
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, solimy, ugniatamy i pozwalamy jej zmięknąć.
Warzywa obieramy, trzemy na tarle na drobnych oczkach, Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, paprykę w drobne piórka ( pomocna będzie obieraczka do warzyw) Wszystkie warzywa mieszamy wraz z kapustą, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Dodajemy gesty jogurt i ponownie mieszamy.
Można dodać też pokrojoną świeżą natkę pietruszki bądź szczypiorek - będzie jeszcze bardziej kolorowo.
Surówka najbardziej smakuje za jakieś 2-3 godziny od zrobienia - jak się przegryzie troszkę w lodówce.
Smacznego.