Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne aczkolwiek zaskakująco dobre połączenie tartej marchewki oraz czosnku.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
Marchew ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Czosnek obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Mieszamy ze startą marchewką, doprawiamy solą oraz oliwą. Wstawiamy do lodówki na przynajmniej 1h aby się surówka schłodziła.
Moje nastawienie do powyższego zestawu początkowo było sceptyczne aż nie wypróbowałam tego przepisu. Znakomicie pasuje do drugiego dania np. pieczonych udek, schabowego, wszelakich pieczeni.