Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne aczkolwiek zaskakująco dobre połączenie tartej marchewki oraz czosnku.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6237
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13181
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6237
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13181
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4919
Składniki
Marchew ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Czosnek obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Mieszamy ze startą marchewką, doprawiamy solą oraz oliwą. Wstawiamy do lodówki na przynajmniej 1h aby się surówka schłodziła.
Moje nastawienie do powyższego zestawu początkowo było sceptyczne aż nie wypróbowałam tego przepisu. Znakomicie pasuje do drugiego dania np. pieczonych udek, schabowego, wszelakich pieczeni.