Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
koncentracja smaku pomidora zamknięta w złotym płynie
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14620
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14620
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Składniki
Pomidory umyć, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne (mała część tych gniazd winna zostać- dla smaku). Pomidory opruszyć mąką (poprawka- nie mąką tylko solą) i wysuszyć (opcje - słońce, suszarka, piekarnik). Powinny być wysuszone tak by pozostawały ciągle elastyczne i utraciły ok.3/4 objętości.
Gorąca oliwą zalać czosnek (obrane ząbki) przykryć i zostawić do wystygnięcia, po czym czosnek wyłowić. W słoikach układać ususzone pomidory przekładając bazylią, całość zalać oliwą.
Spożywać w okresie zimowym celem wywołania radosnych pomidorowych wrażeń.