Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
koncentracja smaku pomidora zamknięta w złotym płynie
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34022
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 458
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1755
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 18
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10246
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34022
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 458
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1755
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 18
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10246
Składniki
Pomidory umyć, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne (mała część tych gniazd winna zostać- dla smaku). Pomidory opruszyć mąką (poprawka- nie mąką tylko solą) i wysuszyć (opcje - słońce, suszarka, piekarnik). Powinny być wysuszone tak by pozostawały ciągle elastyczne i utraciły ok.3/4 objętości.
Gorąca oliwą zalać czosnek (obrane ząbki) przykryć i zostawić do wystygnięcia, po czym czosnek wyłowić. W słoikach układać ususzone pomidory przekładając bazylią, całość zalać oliwą.
Spożywać w okresie zimowym celem wywołania radosnych pomidorowych wrażeń.