Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje świąteczne koszyczki to fajna, smaczna przystawka na świąteczny stół i nie tylko. Koszyczki są trochę pracochłonne, gdyż trzeba uważać przy wycinaniu aby jajka się nie rozleciały, ale efekt sami widzicie jest wart poświęconej pracy. Koszyczki swoim smakiem i wyglądem zaskoczą domowników.
garnek, nóż, miska, półmisek, widelec, deska do krojenia,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Jajka ugotować na twardo, następnie przepłukać zimną wodą, wystudzić i obrać ze skorupki. Każde jajko ustawić w pionie, następnie zrobić z góry i z boku z obu stron jajka nacięcia tak samo, aby wyszedł nam koszyczek. Delikatnie wyjmować żółtko, wyciąć trochę białka od środka, ściąć trochę spód jajka, by koszyczek mógł stać. Żółtka oraz odcięte białka rozdrobnić widelcem podzielić na 2 części każdą włożyć do osobnej miseczki. Do jednych dodać posiekanego łososia, chrzan, musztardę oraz majonez doprawić pieprzem i solą i wymieszać. Do drugiej części dodać chrzan, majonez musztardę oraz drobno posiekaną szynkę konserwową. Całość doprawić i wymieszać. Farszem napełnić przygotowane koszyczki. Szynkę pociąć na wąskie paseczki i zwinąć w ruloniki. Ruloniki z szynki umieścić w koszyczkach z farszem ze szynką, ozdobić koperkiem zielonym. Do koszyczków z farszem z łososia włożyć kawałki łososia i również ozdobić koperkiem zielonym. Koszyczki ułożyć na półmisku z posiekaną drobno cebulką zieloną oraz z pokruszonym żółtkiem.
Przygotowanie koszyczków z jajek.
Przygotowanie nadzienia.
Koszyczki gotowe do podania.