Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne proste danie na święta. Polecam ten przepis.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 906
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2782
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3326
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 906
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2782
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3326
Składniki
Wykonanie: Mak zalać wrzącą wodą i pozostawić na noc. Następnie dobrze odsączyć, zmielić dwa razy. Wsypać do makutry razem z cukrem, migdałami (część migdałów zostawić do dekoracji) wlać śmietanę i dokładnie utrzeć. Z mąki, jajka, soli do smaku i odpowiedniej ilości wody zagnieść ciasto (jak na kluski). Rozwałkować na stolnicy i zostawić do podsuszenia. Następnie pokroić w paski. Ugotować w osolonej wodzie, zahartować, wymieszać z makiem, ozdobić, lekko schłodzić i podawać na kolację Wigilijną.