Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne proste danie na święta. Polecam ten przepis.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13485
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14873
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6116
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13485
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14873
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6116
Składniki
Wykonanie: Mak zalać wrzącą wodą i pozostawić na noc. Następnie dobrze odsączyć, zmielić dwa razy. Wsypać do makutry razem z cukrem, migdałami (część migdałów zostawić do dekoracji) wlać śmietanę i dokładnie utrzeć. Z mąki, jajka, soli do smaku i odpowiedniej ilości wody zagnieść ciasto (jak na kluski). Rozwałkować na stolnicy i zostawić do podsuszenia. Następnie pokroić w paski. Ugotować w osolonej wodzie, zahartować, wymieszać z makiem, ozdobić, lekko schłodzić i podawać na kolację Wigilijną.