Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki, które dla odmiany smażymy a nie gotujemy. Przepyszne nadzienie, łatwość wykonania to wielkie zalety tego dania. Idealny dodatek do czerwonego barszczu.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15182
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4894
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45636
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15182
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4894
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45636
Składniki
Grzyby zalej wodą dzień wcześniej. Gotuj do miękkości. Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Do mięsa dodaj namoczoną w wodzie bułkę, jajko i cebulkę. Posól i popieprz do smaku. Całość wrzuć na patelnię, smaż do czasu aż mięso przestanie być surowe. Zmiksuj blenderem. Mąkę i jaja i sól włóż do miski. Dodaj ciepłą wodę. Zagnieć ciasto. Cienko wałkuj. Nakładaj po łyżce farszu. Zlep. Smaż na głębokim tłuszczu na złoto z każdej strony.