Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3939
Dodano: 22.12.2017
Odsłon: 523
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Grzyby zalej wodą dzień wcześniej. Gotuj do miękkości. Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Do mięsa dodaj namoczoną w wodzie bułkę, jajko i cebulkę. Posól i popieprz do smaku. Całość wrzuć na patelnię, smaż do czasu aż mięso przestanie być surowe. Zmiksuj blenderem. Mąkę i jaja i sól włóż do miski. Dodaj ciepłą wodę. Zagnieć ciasto. Cienko wałkuj. Nakładaj po łyżce farszu. Zlep. Smaż na głębokim tłuszczu na złoto z każdej strony.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)