Do góry

Przekąski Przepis na:

Świąteczne pierożki

Świąteczne pierożki

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3615

Dodano:

Odsłon: 441

Pierożki, które dla odmiany smażymy a nie gotujemy. Przepyszne nadzienie, łatwość wykonania to wielkie zalety tego dania. Idealny dodatek do czerwonego barszczu.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby zalej wodą dzień wcześniej. Gotuj do miękkości. Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Do mięsa dodaj namoczoną w wodzie bułkę, jajko i cebulkę. Posól i popieprz do smaku. Całość wrzuć na patelnię, smaż do czasu aż mięso przestanie być surowe. Zmiksuj blenderem. Mąkę i jaja i sól włóż do miski. Dodaj ciepłą wodę. Zagnieć ciasto. Cienko wałkuj. Nakładaj po łyżce farszu. Zlep. Smaż na głębokim tłuszczu na złoto z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń