Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejny przepis na domowy fast food. Tym razem będzie to zapiekanka, ale taka na wypasie, jak zresztą wszystko u mnie. Idealnie nada się na piątkową wczesną kolacje, czy dla wegetarianów, bo akurat ta przygotowana jest bez mięsa. Zapraszam :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424944
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336962
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424944
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336962
Składniki
W pierwszej kolejności przygotować sos pomidorowy. Pomidory zalać wrzątkiem, po chwili obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W rondelku na rozgrzanym oleju podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać pomidory, doprawić przyprawami i gotować na małym ogniu (do momentu zgęstnienia sosu). Cebulę obrać, pokroić w talarki i podsmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym. Pieczarki umyć, w razie potrzeby obrać. Pokroić w plasterki, doprawić solą i pieprzem , podsmażyć chwilę na maśle po cebulce. Bagietki poprzekrawać, posmarować masłem, a następnie sosem pomidorowym. Położyć cebulkę, pieczarki, posypać startym żółtym serem i kawałkami mozzalleri. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180-150 stopni przez ok. 10-15 min.
Przed podaniem posypać oregano.
Smacznego :)