Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejny przepis na domowy fast food. Tym razem będzie to zapiekanka, ale taka na wypasie, jak zresztą wszystko u mnie. Idealnie nada się na piątkową wczesną kolacje, czy dla wegetarianów, bo akurat ta przygotowana jest bez mięsa. Zapraszam :)
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 208
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 83
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3874
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 208
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 83
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3874
Składniki
W pierwszej kolejności przygotować sos pomidorowy. Pomidory zalać wrzątkiem, po chwili obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W rondelku na rozgrzanym oleju podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać pomidory, doprawić przyprawami i gotować na małym ogniu (do momentu zgęstnienia sosu). Cebulę obrać, pokroić w talarki i podsmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym. Pieczarki umyć, w razie potrzeby obrać. Pokroić w plasterki, doprawić solą i pieprzem , podsmażyć chwilę na maśle po cebulce. Bagietki poprzekrawać, posmarować masłem, a następnie sosem pomidorowym. Położyć cebulkę, pieczarki, posypać startym żółtym serem i kawałkami mozzalleri. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180-150 stopni przez ok. 10-15 min.
Przed podaniem posypać oregano.
Smacznego :)