Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak się ma sklerozę to trzeba sobie jakoś radzic :))
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Jajko sparzyc. Do miseczki wbic żółtko i dodac łyżke musztardy, ubijac mikserem, po trochu dodawac olej nie przerywając ubijania. Gdy zużyjemy cały olej i mamy już ubity gęsty majonez możemy go delikatnie posolic i wybielic dodajac trochę octu lub soku z cytryny. Jak dodamy ocet lub cytrynę majonez zrobi się trochę rzadszy.
A gdy nam się zdarzy i majonez nam się zważy to możemy go jeszcze uratowac. Do miseczki dajemy żółtko i ubijamy jak poprzednio tylko zamiast oleju dajemy ten oważony majonez i ubijamy. Z podanych składników wyszło mi 330 ml majonezu (koszt ok 2 zł.).