Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak się ma sklerozę to trzeba sobie jakoś radzic :))
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Jajko sparzyc. Do miseczki wbic żółtko i dodac łyżke musztardy, ubijac mikserem, po trochu dodawac olej nie przerywając ubijania. Gdy zużyjemy cały olej i mamy już ubity gęsty majonez możemy go delikatnie posolic i wybielic dodajac trochę octu lub soku z cytryny. Jak dodamy ocet lub cytrynę majonez zrobi się trochę rzadszy.
A gdy nam się zdarzy i majonez nam się zważy to możemy go jeszcze uratowac. Do miseczki dajemy żółtko i ubijamy jak poprzednio tylko zamiast oleju dajemy ten oważony majonez i ubijamy. Z podanych składników wyszło mi 330 ml majonezu (koszt ok 2 zł.).