Do góry

Przekąski Przepis na:

Sylwestrowe roladki

Sylwestrowe roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3551

Dodano:

Odsłon: 1614

Bardzo prosty sposób na przygotowanie czegoś smacznego i bardzo efektywnego. Wszyscy goście będą na pewno zachwyceni.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bagietkę pokrój w poprzek na 4 równe części. Każdy z kawałków pieczywa przekrój poziomo (nie do końca, jak bułki do hod-dogów). Wydłub ze środka miąższ chlebowy. Do twarożku dodaj zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Serkiem posmaruj środek bagietki. Przykryj sałatą, szynką i serem. Do środka bagietki włóż przekrojone wzdłóż ogórki i pokrojoną w paski paprykę. Zamknij bagietkę. Owiń ją szczelnie folią aluminiową. Pozostaw na noc w lodówce. Przed podaniem pokrój ją w ok. 2 cm plastry. W każdy plaster wbij wykałaczkę.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń