Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zima jest idealną porą roku na wprowadzanie nowych smaków do naszej kuchni. Mamy więcej czasu na eksperymenty kuchenne. Dzisiaj danie z kuchni bliskowschodniej...szakszuka. Pychota na kolację.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4569
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4569
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Cebulę szalotkę pokroić w plasterki, podobnie czosnek. Zeszklić na małej ilości oleju. Dodać paprykę i dalej smażyć. Dodać fasolkę i smażyć dalej.
dodać szczypior i pomidory.
Chwilkę podsmażyć i dodać przyprawy i masło. Przykryć pokrywką i wolno dusić. Do momentu gdy zostanie niewiele sosu. Zrobić wgłębienia i wbić jajka. Przykryć pokrywką i dusić na niewielkim ogniu aż białko się zetnie. Podawać z ulubionym pieczywem. Ja dzisiaj podałam ze swoim chlebem . Smacznego!!!