Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8634
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 598
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8634
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 598
Składniki
paprykę,schab i boczek pokroić w dużą kostkę
pieczarki przekroic na połowę
cebule pokroić w plasterki
na długie drewniane patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian wszystkie składniki,aż do ich wyczerpania
szaszłyki posolić ,posypać pieprzem
smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia lub piec w piekarniku
podawać z kaszą gryczana lub pieczywem i sałatką z pomidorów z cebulą