Do góry

Przekąski Przepis na:

szaszłyki na grilla

szaszłyki na grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 376

Dodano:

Odsłon: 63

Jeśli boisz się, że drewniane elementy szaszłyków mogą zająć się ogniem, włóż je do wody na ok. 15 minut przed grillowaniem.

Składniki

  • 2 pęta kiełbasy
  • papryka 3 kolory
  • cukinia 1 szt
  • dwie cebule
  • 1 łyżka tymianku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • dwa ząbki czosnku
  • papryka słodka 1 łyżka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
szaszłyki na grilla

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokroić w półcentymetrowe krążki. Paprykę kroimy w kostkę.Cukinie kroimy w grube krążki. Cebulę przekroić na 4 i rozdzielić na pojedyncze płatki. Warzywa nabijać na patyczki do szaszłyków na przemian z kiełbasą.Składniki na marynatę czyli czosnek wyciśnięty z praski,sos sojowy,tymianek,papryka. mieszamy i maczamy szaszłyki.Grillujemy aż mięso i warzywa będą upieczone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń