Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam na grilla szaszłyki tym razem warzywne z filetem z kurczaka oraz z grillowanymi buraczkami w towarzystwie pieczonych ziemniaczków.
Tacki, patyczki do szaszłyków,
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 327
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 483
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 327
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 483
Składniki
Filet z kurczaka umyć i osuszyć, pokroić w większą kostkę. Do miski włożyć składniki na marynatę, dodać ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, dokładnie wymieszać. Kawałki mięsa włożyć do marynaty i wymieszać. Następnie odłożyć do lodówki na 2 godziny. Kolorowe papryki i cukinie umyć i osuszyć. Cebule obrać i pokroić w grubsze plastry lub w ćwiartki. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych następnie pokroić w większą kostkę, natomiast cukinie przekroić po długości na połówki a następnie na mniejsze kawałki. Połówkę drugiej cukinii pokroić w plastry i grillować oddzielnie razem z kilkoma pomidorkami koktajlowymi oraz plasterkami cebuli i obranego , pokrojonego w plastry buraka. Mięso wyjąć z marynaty i nabijać na patyczki szaszłykowe na przemian z pokrojonymi warzywami. Szaszłyki ułożyć na tacce, a następnie na rozgrzanym grillu. Oprószyć jeszcze pieprzem, solą i grillować około 30 minut co jakiś czas obracając i polewając pozostałą marynatą. Gotowe szaszłyki ułożyć na półmisku w towarzystwie grillowanych warzyw i pieczonych ziemniaczków.