Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany boczek to doskonały przepis na pyszną, chrupiącą przekąskę. Szaszłyki można zrobić w piekarniku z opcją grillowania lub na grillu. Łagodnie przyprawiony boczek zasmakuje każdemu.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 85
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8396
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4478
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 26
Dziś do pracy.
Odsłon: 581
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 85
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8396
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4478
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 26
Dziś do pracy.
Odsłon: 581
Składniki
Boczek pokroić na długie, grubsze plastry. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, sokiem z cytryną oraz przyprawami w ilości według uznania. Boczek włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać. Następnie plastry boczku ponabijać na szaszłyki tworząc fale. Przygotowane szaszłyki piec na grillu lub na blaszce w piekarniku nagrzanym do 180st. do momentu aż się zarumienią. Przygotowane szaszłyki podajemy z musztardą lub przygotowanym ulubionym sosem.