Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany boczek to doskonały przepis na pyszną, chrupiącą przekąskę. Szaszłyki można zrobić w piekarniku z opcją grillowania lub na grillu. Łagodnie przyprawiony boczek zasmakuje każdemu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 611
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 429
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 205
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 611
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 429
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 205
Składniki
Boczek pokroić na długie, grubsze plastry. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, sokiem z cytryną oraz przyprawami w ilości według uznania. Boczek włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać. Następnie plastry boczku ponabijać na szaszłyki tworząc fale. Przygotowane szaszłyki piec na grillu lub na blaszce w piekarniku nagrzanym do 180st. do momentu aż się zarumienią. Przygotowane szaszłyki podajemy z musztardą lub przygotowanym ulubionym sosem.