Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne i małokaloryczne szaszłyki, które zachwycają aromatem i kolorem. Warto zaserwować to danie, sukces gwarantowany!!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2090
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421359
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2053
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2090
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421359
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2053
Składniki
Brukselkę umyć, oczyścić ją z brzydkich liści, wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować, aż brukselka będzie miękka. Cebulę i pieczarki umyć, oczyścić, cebulę obrać, obydwa warzywa pokroić na ćwiartki. Paprykę umyć, przekroić na pół, oczyścić z pestek i białych włókien. Pokroić na kwadraty. Sporą szczyptę soli, pieprzu i oregano wsypać do miseczki. Zalać 2 łyżkami oleju, wymieszać. Na metalowe (lub drewniane) szpikulce do szaszłyków nadziewać naprzemiennie brukselkę, cebulę, paprykę i kiełbasę.
Zamiast kiełbasy można dodać wcześniej uduszone lub upieczone mięso. Polać marynatą. Odstawić na 20 minut. Następnie szaszłyki ułożyć na blasze i piec w piekarniku około 20 minut. Można też szaszłyki usmażyć na patelni, kładąc je na oleju i obsmażając ze wszystkich stron przez około 10 minut.