Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne i małokaloryczne szaszłyki, które zachwycają aromatem i kolorem. Warto zaserwować to danie, sukces gwarantowany!!
Łabędzi puch to ciasto, którego nazwa zobowiązuje. Śnieżnobiałe wiórki kokoso...
Odsłon: 1699
Dzisiaj tak na szybki obiad ryż z kurczakiem, proste , smaczne danie .
Odsłon: 217
Łabędzi puch to ciasto, którego nazwa zobowiązuje. Śnieżnobiałe wiórki kokoso...
Odsłon: 1699
Dzisiaj tak na szybki obiad ryż z kurczakiem, proste , smaczne danie .
Odsłon: 217
Składniki
Brukselkę umyć, oczyścić ją z brzydkich liści, wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować, aż brukselka będzie miękka. Cebulę i pieczarki umyć, oczyścić, cebulę obrać, obydwa warzywa pokroić na ćwiartki. Paprykę umyć, przekroić na pół, oczyścić z pestek i białych włókien. Pokroić na kwadraty. Sporą szczyptę soli, pieprzu i oregano wsypać do miseczki. Zalać 2 łyżkami oleju, wymieszać. Na metalowe (lub drewniane) szpikulce do szaszłyków nadziewać naprzemiennie brukselkę, cebulę, paprykę i kiełbasę.
Zamiast kiełbasy można dodać wcześniej uduszone lub upieczone mięso. Polać marynatą. Odstawić na 20 minut. Następnie szaszłyki ułożyć na blasze i piec w piekarniku około 20 minut. Można też szaszłyki usmażyć na patelni, kładąc je na oleju i obsmażając ze wszystkich stron przez około 10 minut.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pieczarki faszerowane
Przekąski
Wytrawne muffinki z mięsem mielonym i kukurydzą
Przekąski
Wielkanocny pasztet jajeczny
Przekąski
Serowa rolada z jajkami
Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane boczkiem i mozarellą, zapiekane w piecu to doskonały do...
Odsłon: 15
Wytrawne muffinki z mięsem mielonym i kukurydzą
Małe babeczki lubi chyba większość z nas. Te, przygotowane w wersji na słono...
Odsłon: 25