Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a efekt końcowy jest zachwycający. Szaszłyki doskonale smakują polane ketchupem.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2613
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2613
Składniki
Kiełbaski kroję na mniejsze kawałki. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Cebulki obieram i przekrawam na pół. Cukinię kroję w grubsze plastry. Gruszkę obieram i kroję w grubszą kostkę.
Na patyczki do szaszłyków nabijam naprzemiennie paprykę, kiełbaski, cebulę, cukinię, gruszkę oraz pomidorki cherry.
Szaszłyki skrapiam olejem i oprószam solą, pieprzem oraz przyprawą do grilla. Szaszłyki układam na grillu i grilluję po około 10 minut z każdej strony.