Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z przegrzebkami to zdrowa i szybka przekąska z grilla która pobudzi apetyt i na moment zaspokoi głód.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1691
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1493
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1709
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1691
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1493
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1709
Składniki
Z przegrzebków usuwamy włóknisty mięsień, opłukujemy wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na bardzo dobrze rozgrzanego grilla wykładamy plastry boczku i podpiekamy je chwilkę tak aby miały rumieńce ale pozostały elastyczne. Z szparagów odłamujemy włóknistą część a pozostałą łamiemy na pół. Na patyk nabijamy pomidorka, kawałek szparaga, przegrzebka zawiniętego w boczek, ponownie kawałek szparaga i drugi pomidorek.
Grillujemy na bardzo dobrze rozgrzanym grillu dosłownie po 3 minuty z obu stron. Podszas grillowania skrapiamy przegrebki kilkoma kroplami soku z cytruny z obu górnych stron.