Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z przegrzebkami to zdrowa i szybka przekąska z grilla która pobudzi apetyt i na moment zaspokoi głód.
Z przegrzebków usuwamy włóknisty mięsień, opłukujemy wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Na bardzo dobrze rozgrzanego grilla wykładamy plastry boczku i podpiekamy je chwilkę tak aby miały rumieńce ale pozostały elastyczne.
Z szparagów odłamujemy włóknistą część a pozostałą łamiemy na pół.
Na patyk nabijamy pomidorka, kawałek szparaga, przegrzebka zawiniętego w boczek, ponownie kawałek szparaga i drugi pomidorek.
Grillujemy na bardzo dobrze rozgrzanym grillu dosłownie po 3 minuty z obu stron.
Podszas grillowania skrapiamy przegrebki kilkoma kroplami soku z cytruny z obu górnych stron.
Szybka i smaczna przekąska w oczekiwaniu na główne danie z grilla. Na pewno z...
Odsłon: 3090
Klasyk, który musi się pojawić podczas grillowania. Soczyste szaszłyki z mięs...
Odsłon: 1590
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 368
W dzisiejszych czasach dżemy i konfitury w dziesiątkach smaków można kupić zi...
Odsłon: 122
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 1944
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 71
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 368
W dzisiejszych czasach dżemy i konfitury w dziesiątkach smaków można kupić zi...
Odsłon: 122
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 1944
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 71
Składniki
Z przegrzebków usuwamy włóknisty mięsień, opłukujemy wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na bardzo dobrze rozgrzanego grilla wykładamy plastry boczku i podpiekamy je chwilkę tak aby miały rumieńce ale pozostały elastyczne. Z szparagów odłamujemy włóknistą część a pozostałą łamiemy na pół. Na patyk nabijamy pomidorka, kawałek szparaga, przegrzebka zawiniętego w boczek, ponownie kawałek szparaga i drugi pomidorek.
Grillujemy na bardzo dobrze rozgrzanym grillu dosłownie po 3 minuty z obu stron. Podszas grillowania skrapiamy przegrebki kilkoma kroplami soku z cytruny z obu górnych stron.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Sałatka buraczana z kaszą i sosem czosnkowym
Przekąski
Langosz
Przekąski
Pizza z pieczarkami.
Przekąski
Babeczki z borówkami
Sałatka buraczana z kaszą i sosem czosnkowym
Smaczna przekąska dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 39
Langosz
Langosz to specjalność kuchni węgierskiej. Na Węgrzech sprzedawany jest jako...
Odsłon: 3646