Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z przegrzebkami to zdrowa i szybka przekąska z grilla która pobudzi apetyt i na moment zaspokoi głód.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12997
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1477
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14311
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5916
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12997
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1477
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14311
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5916
Składniki
Z przegrzebków usuwamy włóknisty mięsień, opłukujemy wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na bardzo dobrze rozgrzanego grilla wykładamy plastry boczku i podpiekamy je chwilkę tak aby miały rumieńce ale pozostały elastyczne. Z szparagów odłamujemy włóknistą część a pozostałą łamiemy na pół. Na patyk nabijamy pomidorka, kawałek szparaga, przegrzebka zawiniętego w boczek, ponownie kawałek szparaga i drugi pomidorek.
Grillujemy na bardzo dobrze rozgrzanym grillu dosłownie po 3 minuty z obu stron. Podszas grillowania skrapiamy przegrebki kilkoma kroplami soku z cytruny z obu górnych stron.