Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska na imprezę? A może nie masz pomysłu na kolację? Mam dla Ciebie szybkie rozwiązanie! Sam się przekonaj jak szybko można przygotować te szparagi i zrobić ucztę dla podniebienia!
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1909
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 737
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1909
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 737
Składniki
Ciasto francuskie przetnij na 6 równych części. Odetnij część łodyg szparagom. Skrop oliwą z oliwek, posyp solą oraz pieprzem i delikatnie wymieszaj. Na każdy kwadrat ciasta francuskiego połóż plaster szynki, 3-4 szparagi, posyp garścią sera. Podnieś dwa przeciwległe rogi ciasta i zawiń wokół szparag. Dobrze sklej. Delikatnie posyp solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Posmaruj rozbełtabym żółtkiem z mlekiem. Włóż do nagrzanego piekarnika do 240° i zapiekaj ok 15 minut na złoty kolor. Smacznego.