Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przystawka ze szparagami w głównej roli
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1806
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8372
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253432
Polecam.
Odsłon: 1461
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1806
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8372
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253432
Polecam.
Odsłon: 1461
Składniki
W niewielkim garnuszku rozmieszać ocet winny, mąkę ziemniaczaną z wodą i szafran. Podgrzewać, mieszając, aż zagotuje się i zgęstnieje. Zdjąc z ognia i odstawić do wystygnięcia.
Wymieszać majonez z czosnkiem. Dodać wcześniej przygotowaną i ostudzoną mieszankę z garnuszka. Przyprawić solą, pieprzem i odstawić do lodówki.
Szparagi włożyć do takiego pojemnika aby po polaniu ich oliwą nie było problemu z dokładym wymieszaniem. Szparagi ulożyć na patelni grilowej i grilować kilka minut. Podawać posypane kawałkami czerwonej papryki i posolone. Sos aioli podać oddzielnie.