Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przystawka ze szparagami w głównej roli
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 15
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21344
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 15
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21344
Składniki
W niewielkim garnuszku rozmieszać ocet winny, mąkę ziemniaczaną z wodą i szafran. Podgrzewać, mieszając, aż zagotuje się i zgęstnieje. Zdjąc z ognia i odstawić do wystygnięcia.
Wymieszać majonez z czosnkiem. Dodać wcześniej przygotowaną i ostudzoną mieszankę z garnuszka. Przyprawić solą, pieprzem i odstawić do lodówki.
Szparagi włożyć do takiego pojemnika aby po polaniu ich oliwą nie było problemu z dokładym wymieszaniem. Szparagi ulożyć na patelni grilowej i grilować kilka minut. Podawać posypane kawałkami czerwonej papryki i posolone. Sos aioli podać oddzielnie.