Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przystawka ze szparagami w głównej roli
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 168
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 366
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1639
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3073
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26451
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 168
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 366
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1639
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3073
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26451
Składniki
W niewielkim garnuszku rozmieszać ocet winny, mąkę ziemniaczaną z wodą i szafran. Podgrzewać, mieszając, aż zagotuje się i zgęstnieje. Zdjąc z ognia i odstawić do wystygnięcia.
Wymieszać majonez z czosnkiem. Dodać wcześniej przygotowaną i ostudzoną mieszankę z garnuszka. Przyprawić solą, pieprzem i odstawić do lodówki.
Szparagi włożyć do takiego pojemnika aby po polaniu ich oliwą nie było problemu z dokładym wymieszaniem. Szparagi ulożyć na patelni grilowej i grilować kilka minut. Podawać posypane kawałkami czerwonej papryki i posolone. Sos aioli podać oddzielnie.