Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przystawka ze szparagami w głównej roli
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424872
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10670
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424872
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10670
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
W niewielkim garnuszku rozmieszać ocet winny, mąkę ziemniaczaną z wodą i szafran. Podgrzewać, mieszając, aż zagotuje się i zgęstnieje. Zdjąc z ognia i odstawić do wystygnięcia.
Wymieszać majonez z czosnkiem. Dodać wcześniej przygotowaną i ostudzoną mieszankę z garnuszka. Przyprawić solą, pieprzem i odstawić do lodówki.
Szparagi włożyć do takiego pojemnika aby po polaniu ich oliwą nie było problemu z dokładym wymieszaniem. Szparagi ulożyć na patelni grilowej i grilować kilka minut. Podawać posypane kawałkami czerwonej papryki i posolone. Sos aioli podać oddzielnie.