Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szparagi z boczkiem i pistacjami jako przekąska lub danie do pracy.
Nóż i deska do krojenia, 2 małe naczynia, młotek kuchenny lub blender, łyżka, szczypce, grill lub patelnia grilowa
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 809
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1932
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 430
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 809
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1932
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 430
Składniki
Przygotowujemy marynatę miętową przez połączenie wszystkich płynnych składników w naczyniu, po czym dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie siekamy miętę i dodajemy do wszystkich składników. Rozgniatamy pistacje albo młotkiem kuchennym albo w blenderze i odkładamy w osobnym naczyniu.
Na desce do krojenia rozkładamy plasterek boczku i smarujemy go najpierw marynatą, a potem posypujemy rozkruszonymi pistacjami.
Układamy po jednym szparagu na każdy plasterek boczku i zawijamy w rulonik, po czym odkładamy na bok.
Rozgrzewamy grill w tym czasie, kiedy przygotowujemy szparagi. Kładziemy na gril, przykrywamy grill i grillujemy aż boczek się zrumieni. W ciągu 15 minut powinno się zgrilowac wszystkie szparagi, co znaczy, że na każdy raz przypada około 3 minut. Ja nastawiłam swój grill na opcję "2".