Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szparagi z boczkiem i pistacjami jako przekąska lub danie do pracy.
Nóż i deska do krojenia, 2 małe naczynia, młotek kuchenny lub blender, łyżka, szczypce, grill lub patelnia grilowa
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 896
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15398
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 896
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15398
Składniki
Przygotowujemy marynatę miętową przez połączenie wszystkich płynnych składników w naczyniu, po czym dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie siekamy miętę i dodajemy do wszystkich składników. Rozgniatamy pistacje albo młotkiem kuchennym albo w blenderze i odkładamy w osobnym naczyniu.
Na desce do krojenia rozkładamy plasterek boczku i smarujemy go najpierw marynatą, a potem posypujemy rozkruszonymi pistacjami.
Układamy po jednym szparagu na każdy plasterek boczku i zawijamy w rulonik, po czym odkładamy na bok.
Rozgrzewamy grill w tym czasie, kiedy przygotowujemy szparagi. Kładziemy na gril, przykrywamy grill i grillujemy aż boczek się zrumieni. W ciągu 15 minut powinno się zgrilowac wszystkie szparagi, co znaczy, że na każdy raz przypada około 3 minut. Ja nastawiłam swój grill na opcję "2".