Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szparagi z boczkiem i pistacjami jako przekąska lub danie do pracy.
Nóż i deska do krojenia, 2 małe naczynia, młotek kuchenny lub blender, łyżka, szczypce, grill lub patelnia grilowa
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1011
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1011
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Przygotowujemy marynatę miętową przez połączenie wszystkich płynnych składników w naczyniu, po czym dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie siekamy miętę i dodajemy do wszystkich składników. Rozgniatamy pistacje albo młotkiem kuchennym albo w blenderze i odkładamy w osobnym naczyniu.
Na desce do krojenia rozkładamy plasterek boczku i smarujemy go najpierw marynatą, a potem posypujemy rozkruszonymi pistacjami.
Układamy po jednym szparagu na każdy plasterek boczku i zawijamy w rulonik, po czym odkładamy na bok.
Rozgrzewamy grill w tym czasie, kiedy przygotowujemy szparagi. Kładziemy na gril, przykrywamy grill i grillujemy aż boczek się zrumieni. W ciągu 15 minut powinno się zgrilowac wszystkie szparagi, co znaczy, że na każdy raz przypada około 3 minut. Ja nastawiłam swój grill na opcję "2".