Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie na przystawkę - mój małżonek, sceptycznie nastawiony do szparagów wcinał, aż mu się uszy trzęsły ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414859
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2411
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414859
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2411
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy twardsze "pieńki". Gotujemy je na parze przez ok. 10 minut. Boczek kroimy w plasterki. Przygotowujemy beszamel - w rondelku roztapiamy masło, wsypujemy mąkę i chwilkę przesmażamy. Stopniowo dolewamy mleko, by uzyskać odpowiednią konsystencję. Doprawiamy gałką muszkatałową, solą i pieprzem.
Ugotowane i lekko przestudzone szparagi zawijamy w plasterki boczku i układamy w naczyniu do zapiekania. Zalewamy beszamelem i wstawiamy do nagrzanego (180 stopni) piekarnika. Zapiekamy przez 15 - 20 minut. Życzę smacznego ;)