Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie na przystawkę - mój małżonek, sceptycznie nastawiony do szparagów wcinał, aż mu się uszy trzęsły ;)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10368
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336717
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423376
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10368
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336717
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423376
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy twardsze "pieńki". Gotujemy je na parze przez ok. 10 minut. Boczek kroimy w plasterki. Przygotowujemy beszamel - w rondelku roztapiamy masło, wsypujemy mąkę i chwilkę przesmażamy. Stopniowo dolewamy mleko, by uzyskać odpowiednią konsystencję. Doprawiamy gałką muszkatałową, solą i pieprzem.
Ugotowane i lekko przestudzone szparagi zawijamy w plasterki boczku i układamy w naczyniu do zapiekania. Zalewamy beszamelem i wstawiamy do nagrzanego (180 stopni) piekarnika. Zapiekamy przez 15 - 20 minut. Życzę smacznego ;)