Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie na przystawkę - mój małżonek, sceptycznie nastawiony do szparagów wcinał, aż mu się uszy trzęsły ;)
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3265
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 313
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 181
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3265
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 313
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 181
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy twardsze "pieńki". Gotujemy je na parze przez ok. 10 minut. Boczek kroimy w plasterki. Przygotowujemy beszamel - w rondelku roztapiamy masło, wsypujemy mąkę i chwilkę przesmażamy. Stopniowo dolewamy mleko, by uzyskać odpowiednią konsystencję. Doprawiamy gałką muszkatałową, solą i pieprzem.
Ugotowane i lekko przestudzone szparagi zawijamy w plasterki boczku i układamy w naczyniu do zapiekania. Zalewamy beszamelem i wstawiamy do nagrzanego (180 stopni) piekarnika. Zapiekamy przez 15 - 20 minut. Życzę smacznego ;)