Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 558
Dodano: 09.06.2016
Odsłon: 1786
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki, białe obieramy. Zagotowujemy wodę w garnku z solą i z cukrem. Wkładamy szparagi i gotujemy 3-4 min. Odstawiamy do ostygnięcia.
Pierś dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem przecinamy wzdłuż, uzyskując 2 kotlety. Kotlety delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem i oregano
Układamy na kotletach szparagi i dokładnie zawijamy. Każdą z roladek owijamy 2 plasterkami boczku
Rozgrzewamy piekarnik do temp 190C. Na blaszce wysmarowanej olejem układamy roladki, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 25 min. Podajemy z ulubionymi sosami
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 09 czerwca 2016Zgłoś do usunięcia
<3 Pyszne <31 Kto głosował? | Odpowiedz