Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe szparagi. Delikatne w chrupiącej piersi drobiowej i boczku. Idealnie komponują się z sosami
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2343
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1463
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 538
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3626
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1337
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2343
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1463
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 538
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3626
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1337
Składniki
Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki, białe obieramy. Zagotowujemy wodę w garnku z solą i z cukrem. Wkładamy szparagi i gotujemy 3-4 min. Odstawiamy do ostygnięcia.
Pierś dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem przecinamy wzdłuż, uzyskując 2 kotlety. Kotlety delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem i oregano
Układamy na kotletach szparagi i dokładnie zawijamy. Każdą z roladek owijamy 2 plasterkami boczku
Rozgrzewamy piekarnik do temp 190C. Na blaszce wysmarowanej olejem układamy roladki, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 25 min. Podajemy z ulubionymi sosami