Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie kuchni szwedzkiej. To właśnie od śledzia rozpoczyna się spotkanie przy szwedzkim stole. PS. Na zdjęciach nie ma borówek, bowiem takich nie miałem, udekorowałem czerwonym pieprzem.
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2166
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 823
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2166
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 823
Składniki
Filety zalałem wodą i mlekiem, odstawiłem na 3 godziny. Wykroiłem z jabłek po 4 plasterki, skropiłem je sokiem z cytryny, ułożyłem je na paterze. Śledzie osączyłem, zwinąłem w ruloniki, ułożyłem na plasterkach jabłek. Śmietanę słodką ubiłem na sztywno, dodałem startą cebulę, resztę soku z cytryny i kwaśną śmietanę. Wymieszałem, doprawiłem do smaku solą, cukrem i pieprzem kajeńskim. Przygotowanym sosem polałem śledzie, na wierzchu należy ułożyć porcje borówek. Udekorowałem krążkami cebuli, plasterkami ogórków i koperkiem. Podałem z białym chlebem.