Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, dzisiaj przepis na faworki z ciasta francuskiego. Faworki są pieczone, czas przygotowania to około 2 minut + pieczenie, no i zakup ciasta francuskiego (chyba że zrobimy ciasto sami). Faworki są chrupkie, słodkie i smaczne.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5849
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5849
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Składniki
Rolkę ciasta francuskiego rozwijam, przekrawam wzdłuż na pół, i kroję w paseczki o szerokości około 2-3 centymetrów. Każdy paseczek dodatkowo nacinam na środku.
Następnie jeden z końców ciasta przekładam przez nacięcie (tak jak przy klasycznych faworkach), i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na blasze środek faworka delikatnie rozciągam, żeby podczas pieczenia się nie skleił.
Blachę z faworkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200°C, na środkową półkę i piekę około 11 minut, tak żeby faworki się zrumieniły. Upieczone faworki oprószam cukrem pudrem. Faworki z ciasta francuskiego są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa