Do góry

Przekąski Przepis na:

Szybciutkie faworki z ciasta francuskiego

Szybciutkie faworki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 178 Ocena: 86208

Dodano:

Odsłon: 641

Witam serdecznie, dzisiaj przepis na faworki z ciasta francuskiego. Faworki są pieczone, czas przygotowania to około 2 minut + pieczenie, no i zakup ciasta francuskiego (chyba że zrobimy ciasto sami). Faworki są chrupkie, słodkie i smaczne.

Składniki

5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szybciutkie faworki z ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. Rolkę ciasta francuskiego rozwijam, przekrawam wzdłuż na pół, i kroję w paseczki o szerokości około 2-3 centymetrów. Każdy paseczek dodatkowo nacinam na środku.

  2. Następnie jeden z końców ciasta przekładam przez nacięcie (tak jak przy klasycznych faworkach), i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

    Na blasze środek faworka delikatnie rozciągam, żeby podczas pieczenia się nie skleił.

  3. Blachę z faworkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200°C, na środkową półkę i piekę około 11 minut, tak żeby faworki się zrumieniły.

    Upieczone faworki oprószam cukrem pudrem.

    Faworki z ciasta francuskiego są gotowe, życzę smacznego.

    Pozdrawiam Babcia Ewa

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń