Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowaliscie pyszny rosolek i nie za bardzo wiecie co zrobic z miesem?? Polecam pyszna galaretke na bazie kurczaka z rosolu.
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i s...
Odsłon: 34
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 22
Bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu gulasz z wątróbki drobiowej.
Odsłon: 27
Feta w chrupiącym cieście to prawdziwa grecka rozkosz. Spotkasz ją w każdej t...
Odsłon: 2976
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i s...
Odsłon: 34
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 22
Bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu gulasz z wątróbki drobiowej.
Odsłon: 27
Feta w chrupiącym cieście to prawdziwa grecka rozkosz. Spotkasz ją w każdej t...
Odsłon: 2976
Składniki
do nieduzego naczynia dajemy obrane, pokrojone mieso z kurczaka, pokrojone warzywa z rosolu, dodatkowo pol malej puszki groszku zielonego i na wierzch jajka na twardo, przekrojone na pol. Do 500 ml rosolku dodajemy po pol lyzeczki chili, pieprzu i kurkumy, troche Maggi, a nastepnie przygotowujemy galaretke. Dodajemy zelatyne wieprzowa w proszku i przygotowujemy wg opisu na opakowaniu. Ja daje zawsze nieco wiecej zelatyny anizeli w opisie. Po wystygnieciu wstawiamy do lodowki i gotowe. Smacznego.