Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowaliscie pyszny rosolek i nie za bardzo wiecie co zrobic z miesem?? Polecam pyszna galaretke na bazie kurczaka z rosolu.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
do nieduzego naczynia dajemy obrane, pokrojone mieso z kurczaka, pokrojone warzywa z rosolu, dodatkowo pol malej puszki groszku zielonego i na wierzch jajka na twardo, przekrojone na pol. Do 500 ml rosolku dodajemy po pol lyzeczki chili, pieprzu i kurkumy, troche Maggi, a nastepnie przygotowujemy galaretke. Dodajemy zelatyne wieprzowa w proszku i przygotowujemy wg opisu na opakowaniu. Ja daje zawsze nieco wiecej zelatyny anizeli w opisie. Po wystygnieciu wstawiamy do lodowki i gotowe. Smacznego.