Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowaliscie pyszny rosolek i nie za bardzo wiecie co zrobic z miesem?? Polecam pyszna galaretke na bazie kurczaka z rosolu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11145
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11713
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1215
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11145
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11713
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1215
Składniki
do nieduzego naczynia dajemy obrane, pokrojone mieso z kurczaka, pokrojone warzywa z rosolu, dodatkowo pol malej puszki groszku zielonego i na wierzch jajka na twardo, przekrojone na pol. Do 500 ml rosolku dodajemy po pol lyzeczki chili, pieprzu i kurkumy, troche Maggi, a nastepnie przygotowujemy galaretke. Dodajemy zelatyne wieprzowa w proszku i przygotowujemy wg opisu na opakowaniu. Ja daje zawsze nieco wiecej zelatyny anizeli w opisie. Po wystygnieciu wstawiamy do lodowki i gotowe. Smacznego.