Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowaliscie pyszny rosolek i nie za bardzo wiecie co zrobic z miesem?? Polecam pyszna galaretke na bazie kurczaka z rosolu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10376
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12818
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10376
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12818
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
do nieduzego naczynia dajemy obrane, pokrojone mieso z kurczaka, pokrojone warzywa z rosolu, dodatkowo pol malej puszki groszku zielonego i na wierzch jajka na twardo, przekrojone na pol. Do 500 ml rosolku dodajemy po pol lyzeczki chili, pieprzu i kurkumy, troche Maggi, a nastepnie przygotowujemy galaretke. Dodajemy zelatyne wieprzowa w proszku i przygotowujemy wg opisu na opakowaniu. Ja daje zawsze nieco wiecej zelatyny anizeli w opisie. Po wystygnieciu wstawiamy do lodowki i gotowe. Smacznego.