Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niespodziewani gości , co wtedy? Mając ciasto francuskie przygotujesz przepyszną przekąsek w kilka chwil. Polecam
papier do pieczenia, nóż, blaszka,
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1586
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 700
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 686
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1586
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 700
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 686
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować serkiem Almette. Na całym płacie rozłożyć plastry szynki, na szynkę plastry sera żółtego. Polać częściowo ketchupem , zwinąć po długości w rulon , pokroić pod skosem w szersze paski i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przeciętą stroną . Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać 20 minut do ładnego złotego koloru. Smacznego
Rozsmarowanie serka Almette i rozłożenie plastrów szynki.
Rozłożenie plastrów sera żółtego i polanie ketchupem.
Zwinięcie w rulon.
Pokrojenie i ułożenie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Przekąska gotowa do podania.