Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niespodziewani gości , co wtedy? Mając ciasto francuskie przygotujesz przepyszną przekąsek w kilka chwil. Polecam
papier do pieczenia, nóż, blaszka,
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 837
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 140
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2598
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13319
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2618
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 837
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 140
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2598
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13319
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2618
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować serkiem Almette. Na całym płacie rozłożyć plastry szynki, na szynkę plastry sera żółtego. Polać częściowo ketchupem , zwinąć po długości w rulon , pokroić pod skosem w szersze paski i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przeciętą stroną . Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać 20 minut do ładnego złotego koloru. Smacznego
Rozsmarowanie serka Almette i rozłożenie plastrów szynki.
Rozłożenie plastrów sera żółtego i polanie ketchupem.
Zwinięcie w rulon.
Pokrojenie i ułożenie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Przekąska gotowa do podania.