Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niespodziewani gości , co wtedy? Mając ciasto francuskie przygotujesz przepyszną przekąsek w kilka chwil. Polecam
papier do pieczenia, nóż, blaszka,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15669
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4714
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15669
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4714
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować serkiem Almette. Na całym płacie rozłożyć plastry szynki, na szynkę plastry sera żółtego. Polać częściowo ketchupem , zwinąć po długości w rulon , pokroić pod skosem w szersze paski i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przeciętą stroną . Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać 20 minut do ładnego złotego koloru. Smacznego
Rozsmarowanie serka Almette i rozłożenie plastrów szynki.
Rozłożenie plastrów sera żółtego i polanie ketchupem.
Zwinięcie w rulon.
Pokrojenie i ułożenie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Przekąska gotowa do podania.