Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niespodziewani gości , co wtedy? Mając ciasto francuskie przygotujesz przepyszną przekąsek w kilka chwil. Polecam
papier do pieczenia, nóż, blaszka,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4147
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5484
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13536
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5309
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4147
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5484
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13536
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5309
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować serkiem Almette. Na całym płacie rozłożyć plastry szynki, na szynkę plastry sera żółtego. Polać częściowo ketchupem , zwinąć po długości w rulon , pokroić pod skosem w szersze paski i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przeciętą stroną . Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać 20 minut do ładnego złotego koloru. Smacznego
Rozsmarowanie serka Almette i rozłożenie plastrów szynki.
Rozłożenie plastrów sera żółtego i polanie ketchupem.
Zwinięcie w rulon.
Pokrojenie i ułożenie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Przekąska gotowa do podania.