Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki to smaczna, szybka i bardzo prosta przekąska którą zachwycą się nasi goście. Jest to prosta ,szybka ale i bardzo smaczna przekąska , która szybko znika z talerza.
blacha, nóż, papier do pieczenia,
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu smarujemy dosyć mocno ketchupem. Następnie układamy plasterki szynki ( u mnie konserwowa) a na szynkę plastry sera żółtego. Ciasto zwijamy bardzo ciasno w rulon z dłuższej strony czyli po długości. Zwinięte ciasto kroimy na około 1 cm. krążki które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 15 minut na złoty kolor. Ja piekłam trochę dłużej bo u mnie lubią mocniej przypieczone.
Przygotowanie przekąsek.
Całość po zwinięciu.
Po zwinięciu i pokrojeniu gotowe do pieczenia.
Po upieczeniu gotowe do podania.