Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki to smaczna, szybka i bardzo prosta przekąska którą zachwycą się nasi goście. Jest to prosta ,szybka ale i bardzo smaczna przekąska , która szybko znika z talerza.
blacha, nóż, papier do pieczenia,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11895
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16241
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11895
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16241
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5184
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu smarujemy dosyć mocno ketchupem. Następnie układamy plasterki szynki ( u mnie konserwowa) a na szynkę plastry sera żółtego. Ciasto zwijamy bardzo ciasno w rulon z dłuższej strony czyli po długości. Zwinięte ciasto kroimy na około 1 cm. krążki które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 15 minut na złoty kolor. Ja piekłam trochę dłużej bo u mnie lubią mocniej przypieczone.
Przygotowanie przekąsek.
Całość po zwinięciu.
Po zwinięciu i pokrojeniu gotowe do pieczenia.
Po upieczeniu gotowe do podania.