Szybki chińczyk
Składniki
- pierś z kurczaka
- mieszanka warzyw chińskich, mrożona
- sos - chiński, np. pudliszki
- ryż
- sól
- olej
Składniki
- pierś z kurczaka
- mieszanka warzyw chińskich, mrożona
- sos - chiński, np. pudliszki
- ryż
- sól
- olej

Etapy przygotowania
Na oleju podsmażyć pokrojonego w kostkę kurczaka - na złoty kolor. Do kurczaka dodać mieszankę chińską (mrożonkę) i na małym ogniu poddusić do miękkości. Następnie dajemy sos chiński i gotujemy jeszcze jak na opakowaniu.
Gotujemy ryż w osolonej wodzie. Sos podawać z ryżem, smacznego.
Można doprawić jeszcze według uznania ale nie jest to w ogóle konieczne.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18555
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18555



Składniki
- pierś z kurczaka
- mieszanka warzyw chińskich, mrożona
- sos - chiński, np. pudliszki
- ryż
- sól
- olej
Na oleju podsmażyć pokrojonego w kostkę kurczaka - na złoty kolor. Do kurczaka dodać mieszankę chińską (mrożonkę) i na małym ogniu poddusić do miękkości. Następnie dajemy sos chiński i gotujemy jeszcze jak na opakowaniu.
Gotujemy ryż w osolonej wodzie. Sos podawać z ryżem, smacznego.
Można doprawić jeszcze według uznania ale nie jest to w ogóle konieczne.
świetna...:)