Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To doskonała przystawka, ładnie się prezentuje, jest łatwa w przygotowaniu, a przy tym urozmaici zwyczajny sposób podania wędlin.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 170
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3895
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 306
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 705
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 170
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3895
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 306
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 705
Składniki
Twaróg rozrabiamy dodając chrzanu, soli i pieprzy do smaku. Plastry szynki smarujemy serem (ilość według uznania), a następnie zwijamy w roladki, które układamy na półmisku. Z gorącego bulionu odlewamy około pół szklanki wywaru i wsypujemy do niego żelatynę. Dokładnie mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia. Następnie łączymy z resztą bulionu i pozostawiamy do ostudzenia. Chłodną, ale jeszcze płynną galaretą zalewamy roladki. Galaretkę dekorujemy natką pietruszki, marchewką i groszkiem. Roladki wstawiamy do lodówki, do czasu, aż galareta stężeje. Podajemy skropione sokiem z cytryny.