Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To doskonała przystawka, ładnie się prezentuje, jest łatwa w przygotowaniu, a przy tym urozmaici zwyczajny sposób podania wędlin.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11901
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16255
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5193
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11901
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16255
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5193
Składniki
Twaróg rozrabiamy dodając chrzanu, soli i pieprzy do smaku. Plastry szynki smarujemy serem (ilość według uznania), a następnie zwijamy w roladki, które układamy na półmisku. Z gorącego bulionu odlewamy około pół szklanki wywaru i wsypujemy do niego żelatynę. Dokładnie mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia. Następnie łączymy z resztą bulionu i pozostawiamy do ostudzenia. Chłodną, ale jeszcze płynną galaretą zalewamy roladki. Galaretkę dekorujemy natką pietruszki, marchewką i groszkiem. Roladki wstawiamy do lodówki, do czasu, aż galareta stężeje. Podajemy skropione sokiem z cytryny.