Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tabbouleh ze świeżymi warzywami na komosie ryżowej z olejem rzepakowym
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1044
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 555
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1044
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 555
Składniki
Komosę zalewam około 300 ml wody i solę. Zagotowuję i pozostawiam na małym ogniu do pochłonięcia wody. Studzę.
Ogórka kroję na pół wzdłuż i łyżeczką wyskrobuję nasiona. Kroję w plastry. Pomidory kroję na ćwiartki albo ósemki – zależy jak duży się trafi. Paprykę przekrawam, usuwam nasiona i kroję w kostkę. Siekam natkę i pietruszkę. Orzechy i pistacje też. I podprażam na suchej patelni /co za aromat!/. Wszystko mieszam z komosą.
Łączę cytrynę, ocet i olej. Czosnek przeciskam przez praskę. Solę i pieprzę. Zalewam tabbouleh dressingiem i mieszam. Odstawiam do lodówki, do schłodzenia.
Na wierzch układam miętę, sypię orzechami i skórką cytrynową, polewam delikatnie olejem rzepakowym.