Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tabbouleh – libańska odmiana sałatki warzywnej z pomidorów i bulguru z dodatkiem cebuli, czosnku, ogórka i czerwonej papryki. Smak i aromat sałatki tabbouleh wzbogacony jest miętą, cytryną i natką pietruszki.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4187
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154658
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1007
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 414
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4187
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154658
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1007
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 414
Składniki
Kaszę bulgur przygotowujemy wg przepisu podanego na opakowaniu, następnie pozostawić do ostygnięcia.
Ogórki i pomidor pokroić w drobną kostkę i przełożyć do dużej miski, dodać posiekaną cebulę, czosnek, dymkę, chili, pietruszkę oraz miętę. Wymieszać.
Do miski z warzywami dodać pozostałe składniki: sok z cytryny, oliwę, doprawić solą do smaku i wymieszać raz jeszcze.
Podawać od razu lub schłodzone w lodówce.