Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tabbouleh – libańska odmiana sałatki warzywnej z pomidorów i bulguru z dodatkiem cebuli, czosnku, ogórka i czerwonej papryki. Smak i aromat sałatki tabbouleh wzbogacony jest miętą, cytryną i natką pietruszki.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 138
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 241
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 138
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 241
Składniki
Kaszę bulgur przygotowujemy wg przepisu podanego na opakowaniu, następnie pozostawić do ostygnięcia.
Ogórki i pomidor pokroić w drobną kostkę i przełożyć do dużej miski, dodać posiekaną cebulę, czosnek, dymkę, chili, pietruszkę oraz miętę. Wymieszać.
Do miski z warzywami dodać pozostałe składniki: sok z cytryny, oliwę, doprawić solą do smaku i wymieszać raz jeszcze.
Podawać od razu lub schłodzone w lodówce.