Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, szybka, aromatyczna, makaronowa kolacja
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Grzyby oczyścić.
Pomidory umyć , osuszyć . Pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę.
Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Listki tymianku poodrywać od gałązek, posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, na niej przesmażyć grzyby na złoto. Dodać pomidory , czosnek i tymianek. Chwilę dusić. Zalać octem i rosołem. Gotować ok. 2 minuty.
Makaron odcedzić. Wymieszać z sosem na patelni . Całość doprawić solą i białym pieprzem.
Makaron podawać natychmiast po przygotowaniu.
Pyszne, śmietanowe.... Mniam!
Odsłon: 16886
Przepis dnia
Wspanianiały serowo-koperkowy smak. Pachnie wyjątkowo, a robi się bardzo szybko.
Odsłon: 15553
Krewetki w kremowym sosie jajecznym z ulubionym makaronem to propozycja na sz...
Odsłon: 4694
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 94
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4815
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 105
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 94
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4815
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 105
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Grzyby oczyścić. Pomidory umyć , osuszyć . Pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Listki tymianku poodrywać od gałązek, posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, na niej przesmażyć grzyby na złoto. Dodać pomidory , czosnek i tymianek. Chwilę dusić. Zalać octem i rosołem. Gotować ok. 2 minuty. Makaron odcedzić. Wymieszać z sosem na patelni . Całość doprawić solą i białym pieprzem. Makaron podawać natychmiast po przygotowaniu.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Przekąski
Gofry z cukinii
Przekąski
Pieczarki faszerowane
Przekąski
Pasztetowy mix
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Pyszna, kremowa i aromatyczna pasta z pieczonych bakłażanów oraz orzechów ner...
Odsłon: 13
Gofry z cukinii
Kto powiedział, że gofry można jeść tylko na słodko? Wytrawne gofry z cukinii...
Odsłon: 50