Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, szybka, aromatyczna, makaronowa kolacja
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4826
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 946
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9216
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1362
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4826
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 946
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9216
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1362
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Grzyby oczyścić. Pomidory umyć , osuszyć . Pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Listki tymianku poodrywać od gałązek, posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, na niej przesmażyć grzyby na złoto. Dodać pomidory , czosnek i tymianek. Chwilę dusić. Zalać octem i rosołem. Gotować ok. 2 minuty. Makaron odcedzić. Wymieszać z sosem na patelni . Całość doprawić solą i białym pieprzem. Makaron podawać natychmiast po przygotowaniu.