Do góry

Przekąski Przepis na:

Tagliatelle z boczniakami

Tagliatelle z boczniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 948 Ocena: 17772

Dodano:

Odsłon: 2467

Lekka, szybka, aromatyczna, makaronowa kolacja

Składniki

  • 25 dag makaronu tagliatelle
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 35 dag boczniaków
  • 50 dag pomidorów
  • 2 żąbki czosnku
  • 1 pęczek tymianku
  • 100 ml octu balsamicznego
  • 100 ml bulionu warzywnego (kostka)
  • biały pieprz
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tagliatelle z boczniakami

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Grzyby oczyścić.
    Pomidory umyć , osuszyć . Pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę.
    Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Listki tymianku poodrywać od gałązek, posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, na niej przesmażyć grzyby na złoto. Dodać pomidory , czosnek i tymianek. Chwilę dusić. Zalać octem i rosołem. Gotować ok. 2 minuty.
    Makaron odcedzić. Wymieszać z sosem na patelni . Całość doprawić solą i białym pieprzem.
    Makaron podawać natychmiast po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń