Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna tarta, tym razem z cebulą i ....
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 303
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25225
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8938
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 720
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 303
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25225
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8938
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 720
Składniki
Mąkę, sól i 13 dag masa wyrobić z 1 jajkiem i łyżką lodowatej wody na gładkie, jednolite ciasto. Przykryć, wstawić na 30 min do lodówki. Cebulę obrać, pokroić na połówki, a następnie w cienkie plasterki. Pozostały tłuszcz rozgrzać w rondlu, zeszklić w nim cebulę. Przyprawić solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Resztę jajek wymieszać z mlekiem i śmietaną. Przyprawić solą, pieprzem i tarta gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkować na placek (sr 25cm). Przełożyć do formy, brzegi ciasta podnieść, przycisnąć do boków formy. Na spodzie ciasta umieścić krążki cebuli, równomiernie polać mieszaniną jajek. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 40 min w 200stC